tirsdag den 26. juni 2012

Læææænge ventet spørgerundee

Vi har aldrig i vores liv været så bange før. 
Vi skulle til, at sætte en video på bloggen, da der pludselig stod, at vores mail var blevet deaktiveret. Først tænkte vi ikke over det. Vi forstod det heller ikke. Men da vi få sekunder efter besøgte vores blog, var den blevet fjernet. En klump i halsen, var der pludselig hos os begge to. Vi var grædefærdige. Vi havde mest af alt lyst til at sætte os ned i hjørnet af rummet, og græde. Vi ved godt, at det kun er en blog. Men det er vores blog. Den blog vi har brugt så lang tid på. Den blog vi endelig har fået en del sidevisninger, læsere og kommentarer op. Også var det jo blevet sommerferie. Vi havde så  mange planer for bloggen. Vi havde så meget tid til, at tage billeder, så i kunne få nogle indlæg. I det sekund, hvor vi så, at der stod "Denne blog er blevet fjernet" var vi helt væk. Vi følte os så tomme, hvilket vi også har gjort resten af dagen. Vi troede alle vores planer forblev planer. Vi vidste ikke, hvor vi skulle vise vores billeder. Vi havde skyldfølelse over, at bloggen lige pludselig var væk uden, at i vidste noget. Vi var bare helt tomme. Vi havde ikke lyst til, at lave noget den resterende dag. Vi prøvede at aktivere vores mail igen, hvilket vi håbede ville lykkedes. De skrev til os, at vi ville få besked om mailen var blevet aktiveret om 3-5 dage. Men da vi i aftes tjekkede om bloggen var der, blev vi glade. Til forbavselse og overraskelse så vi vores store farverige header.  Vores blog var der igen. Det er godt nok nogle rare følelser der flyver rundt i vores kroppe. Wow, tænkt en blog har en så stor betydning. 

Nå, men søde læsere. Jer der har været her i lang tid i ved jo godt, at vi altid har været meget lang tid om at vise ting, vi har lovet. For 2 måneder siden lavede vi en spørgerunde, og ja den har i da stadig fortjent svarene på. Vi har været så glade for jeres spørgsmål. Ja ved denne lejlighed, vil vi faktisk også sige tak for at i følger os. Vi har i dag fundet ud af, hvor meget i egentlig betyder, og hvor meget jeres kommentarer betyder. 


Hvor får i jeres inspiration fra? Både stil og fotografi?
Inspiration kan man få alle vegne. Det er meget forskelligt, hvor vi får vores inspiration fra. Inde for stil, kan det være både mennesker vi ser på gaden, modeblogs, vores veninder, modeblade og butikker. For fotografi får vi os vores inspiration, for blogs , bøger og blade. Men vi får også inspiration for udstillinger, venner eller sjove ideer vi læser om. Seriøst vi kan få inspiration for alt mellem himmel og jord.
To gode hjemmesider til inspiration omkring fotografi, Flickr og weheartit.

Hvordan lærte i to hinanden at kende?
Vi har kendt hinanden hele vores lille, eller fra da vi var 1 år gamle. Vi er naboer, så vi har kendt hinanden fra vejen af. Men vi har derimod også gået i vuggestue, børnehave og skole sammen. Men fra, da vi helt små har vi skabt et venskab, der har vokset sig større gennem årene.

Er i blevet genkendt på gaden?
Ja, det er vi faktisk. Vi blev genkendt på gaden, en dag vi var på strøget. Vi gik egentlig bare rundt i vores egen verden og snakkede om dagens oplevelser og nye køb, da en sød pige kom løbende hen i mod os. Hun spurgt om vi var fra Smilduerpaa. Vi var simpelthen så forvirrede, at det eneste vi sagde var et lille tamt ja. Vi glemte helt og spørge om hendes navn eller noget. Men en ting er sikkert vi var så glade efterfølgende. Hvad er jeres råd til at få succes på sin blog?
Man kan ikke sige det er et bestemt råd. Men det er vigtigt, at man holder sin blog i gang. Man skal også reklamere for sin blog, for ellers er der ingen der ser den. Man kan f.eks. skriver på andre blogs. Men hvis man gør det skal man ikke bare skrive "Fin blog, besøg min". Men man skal skrive en lang kommentar, om hvor fin bloggen er og måske give råd. Sådan vil man jo også helst selv gerne have kommentarerne på ens egen blog. 
Derudover er det vigtigt, at have en blog andre gider at læse. F.eks. hvis man har en modeblog, skal man helst have en anderledes og fed stil, der inspirere folk. Alt i alt handler det bare om, at din skal give inspiration til dine læsere. 

Får i mange sidevisninger fra udlandet?
Vi har ingen ide. Hvis vi skal være helt ærlige aner vi ikke hvordan vi finder ud af det.

Hvornår begyndte i at blogge, og hvor meget tid bruger i på det?
Vi begyndte, at blogge for lidt under et år siden. Det er meget forskelligt, hvor lang tid vi bruger på det. Det går an på, hvor mange pligter og lektier vi skal når at lave og om humøret er til det. Men jeg tror ca. vi bruger 3-5 timer om ugen på det. Men i perioder flere timer, og andre perioder mindre timer. 

Hvilke(n) blog er jeres ynglings?
Det almindelige svar for bloggere er, "Vi læser mange blogs". Desvære er svaret det sammen her fra. Vi læser tonsvis af blogs. Både personlige, foto og modeblogs. Den blog vi læser mest af personlige blogs, er en blog kaldet Madeindk, af Amanda. Hun er simpelthen så sød og sej. Hun skriver nogle fantastiske små tekster. Alt i alt er det en meget inspirerende blog. Men Aide mémoireJulie Hansen og Noir er også bare lækre blogs.

Hvordan kan det være i har så meget udstyr? Altså interressere jeres forældre sig for fotografering?
Amalies mor fotografere i sin fritid. Men vi køber selv vores udstyr. Fotostudiet er for eksempel selv købt. Grunden til, at vi har en del udstyr er fordi vores interesse for fotografering er enorm stor. 

Hvilke kameraer bruger i?
Vi bruger Canon eos 600d og Nikon d7000.

Har i nogle basale tips angående foto?
En god ide når man fotografere er, at man bruger indstillingen kaldet manuel. Den giver en flere muligheder. Men for en nybegynder er den måske lidt svær at bruge. På indstillingen "manuel" skal du vide, hvad tre udtryk er:
Lukkertid: Lukkertid varierer mellem, 30" til 1/4000. 30" er en lang lang lukkertid, og jo  højere er en kortere og kortere lukkertid. Bruger man en lukkertid under 1/50 er et stativ vigtigt, ellers bliver motivet utydeligt. På det første billeder er det brugt en kort lukkertid. Det vil sige, man fanger bevægelsen på under et sekund.  På det andet billede er der brugt en lang lukkertid, da bevægelsen er blevet fanget over en længere tid. 
Blænde: Blænde variere mellem 1,4 til 16. Men det er meget forskelligt fra objektiv til objektiv. Blænden betyder hvor meget lys du fanger med kameraet. Som i kan se på billederne variere baggrundens 'uskarphed', for hvilken blænde der bruges. Det første billeder er taget med en meget lav blænde 1,8. Her er baggrunden meget sløret. Der er kun en ting i fokus. Derfor ville det være dumt, at bruge en blænde 1,8, hvis man tager portrætbillede. For så vil man let risikere at fokus kun ligger på personens næse. Det næste billede, er med en blænde 5. Baggrunden er stadig sløret, men dog ikke ligeså meget. Denne blænde ville være fin når man tager portrætbilleder. Det sidste billede er med en blænde 16. Her er baggrunden helt skarp.  


ISO:  Iso variere mellem 100 til 6400. Iso er meget afhængig af hvilket lys der er, og hvilke billede du skal tage. Men når du tager billeder men høj iso er det vigtigt, at du er bevist om at billedet bliver mere kornet. Du kan f.eks. prøve, a kigge på de to billeder. det først er taget med iso 100, og der andet er tager med iso 6400. Man kan se det sidste billedet er mere kornet end det første. 

Hvad er jeres yndlings genbrugsbutik og normal butik?
Vi kan ikke kun nævne en butik. Det er simpelthen så mange. Men ovres ultimative ynglingsgenbrugsbutik er Episode. Den er så fin, og man kan finde det mest finurlige fantastiske tøj der inde. Hvis du leder efter levis shorts, jakker, skjorter og ja jeg kunne blive ved er Episode en butik lige for dig. Vores ynglings normalbutikker er Weekday, Urban Outfitters og Topshop. Disse tre butikker er fantastiske.  Vi kunne bruge flere dage i disse butikker. Har i et råd til god stil?
Der er ikke et råd til en god stil. Du skal være der selv, 100%.  Du skal føle dig tilpas i dit tøj. En god stil for dig er vel den stil. Men hvis du gerne vil ændre din stil, skal du bare kigge blogs, blade, folk på gaden og bare gå ud og shoppe. 

Hvorfor blogger i så lidt om jeres stil?
Det har vi egentlig ingen ide om. Vi har mange gange overvejet det. Vi har faktisk også planlagt, at vi begynde at blogge mere om vores stil. Vi har faktisk ingen ide, hvorfor vi har ikke gjort det så meget før. 

Hvad tager du for de der foto shoots, og hvordan foregår det?
Ja, som i nok snart alle ved har vi et fotostudie. I vores omgangskreds blev fotostudiet en smule populært, og der var flere der spurgte om de kunne købe et shoot. Vi sagde selvfølgelig ja, da vi blandt andet også kunne tjene nogle penge her. Det foregå, at man enten kontakter os, eller en af vores veninder, Julie Amalie. Man kan sige, at hun er den der finder personer, der vil  have taget billeder. Vi aftaler en dag, hvor vi tager hjem hos mig. Vi tager billeder så længe i har lyst.

Priserne er:
50 kr . Billeder tages med enten, sort eller hvid baggrund. Af alle billederne får man tilsendt 10-15 redigerede billeder.

75 kr - Billeder tages med enten, sort, eller hvid baggrund. Af alle billederne får man tilsendt 25-30 redigerede billeder.

100kr- Billederne tages med både hvis og sort baggrund. Af alle billederne får man tilsendt 40-50 redigerede billeder

I alle prisgrupperne vil redigeringen ligge inen for en ugeHar i et fotostudie? Eller hvordan får i den vildt flotte hvide baggrund? 
Ja, vi har et fotostudie. Mange tak. 

22 kommentarer:

 1. Elsker, at høre om de basale råd. Men seriøst var så sur, da jeg opdagede jeres blog ikkke var der. Få lige orden på jeres mail

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vi godt nok også! Men glad for du kan bruge rådene:)

   Slet
 2. Uh.. Jeg var tæt på at blive bange da jeres blog var blevet fjernet, for i er min yndlingsblog.
  Det kunne være fedt med nogle flere fotoråd, og så kunne jeg foresten godt tænke mig at vide hvordan man ordner lukketiden på et Nikon kamera : )

  Det kunne også være fedt hvis i gad tjekke min fotoblog ud: http://emmajeppesen.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vi glade for at høre!! Vi vil helt sikkert sikkert komme med nogle flere fotoråd/toturials/andre ting i fremtiden, da det lader til at de synes godt om det!!
   Vi vil også meget gerne hjælpe med at ordne lukkertiden på dit kamera, men først bliver vi lige nødt til at vide hvilket nikon kamera du har??<3

   Vi tjekker selvfølgelig også din blog ud med det samme!!

   Slet
 3. ej, hvor er I søde! jeg er virkelig glad for, at I nævner min blog, som en af jeres yndlings!
  sig endelig til, hvis I mangler en prøvekanin til et photoshoot. jeg er altid frisk! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig, din blog er jo mega lækker!<3
   Og det vil vi da helt sikkert lige tænke over, det kunne da bare være super fedt, og enormt cool at lære dig at kende!!<3

   Slet
 4. Blev virkelig tom indeni, da jeg så, den var væk. Godt, I har fået den igen!!♥

  http://picturingthememories.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde vi godt nok ogs heh:)<3 Men det er SKØNNOO at have den er tilbage igen!<3

   Slet
 5. Så fedt med rådene!
  Jeg tror der er mange nybegyndere ( inklusiv mig selv) der er glad for dem :)
  xx

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt, det er vi glade for at høre!!<3

   Slet
 6. Synes du/i har en fed og ret inspirerende blog! Kan det passe du har skrevet en kommentar på min blog, men jeg er kommet til at slette den? Hvis det passer, må du meget gerne skrive den igen. :-)

  Knus!
  // smillakrogshede.blogspot.com kig gerne forbi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for du synes. Ehhmm. Det må være Amalie! Fikser det lige med hende i morgen, hvis det er okay <3

   Slet
 7. Wow, you have such an amazing blog!!

  xoxo M
  check my blog out on: maikenms.blogspot.com

  SvarSlet
 8. Mange tak, piger! :) Hvor er I søde!

  // Rita
  helloimshi.blogspot.com
  kalejdoskopiske.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig, en så lækker blog, som din, fortjener at blive nævnt <3

   Slet
 9. Hej, tusind tak for din virkelig sød kommentar. Jeg tænkte på om vi skulle følges?
  Jeg følger i hvert fald dig nu, jeg håber du vil gengælde det?

  http://highhopes-camilla.blogspot.dk/
  -Kys

  SvarSlet