søndag den 30. december 2012

2012 - ÅRET DER GIK

Januar, var en lang måned. Det var starten på et nyt år. Starten på et fantastisk, men hårdt år. Konfirmationen nærmede sig - og de første terminsprøver skulle overstås. Året, hvor vi begge fyldte 15 startede. Et år, hvor vi skulle eksperimentere med fotografering. I Januar levede vi i store sweatshirts, klodsede vinterstøvler og tørklæder. Januar var hyggelig, og en dejlig vintermåned.

Ferbruar, var en måned, hvor Amalie og jeg eksperimenterede med redigering. Vi prøvede, at redigere flere personer ind på et billede. Vi lærte photoshop at kende. Samt var det en måned, hvor min far blev syg. Jeg var ude af den, da min mor fortalte os om ham, og at han var på hospitalet. Men senere viste det sig, at det ikke var særlig alvorligt. Kun en lille øjneoperation, også kunne jeg få ham med hjem igen. Men det påvirkede mig meget, at se en person jeg elsker så højt ligge i en hospitalseng med så store lidelser. 

Marts, var en måned spækket med nyt kamera udstyr. Både Amalies nye kamera og et splinter nyt og lækkert fotostudie. Det var en lærerig måned, med gode oplevelser. I denne måned, begyndte vi at tage penge for et photoshoot. Kun 50 kr! Men det var virkelig stort, at vi kunne tjene penge på vores hobby. Priserne steg også hen af vejen, og der kommer bare flere og flere kunder. Derudover var vi også på skiferie med klassen. Det var godt nok hyggeligt. Jeg har været på skiferie enorm mange gange, men Amalie havde aldrig prøvet at stå på ski før. Så det var sjovt, at se alle nybegynderne falde og bare gøre sig selv til grin. 


April, var en enorm hyggelig måned. I det store lavede vi egentligt ikke en dyt. Dog nød vi påskeferien, biograf- og cafeture med veninderne, en smule fotografering og bare ekstrem afslapning. I April forberedte vi også en længe ventede konfirmation. Kjolen blev fundet, talen blev skrevet og pynten blev gjort klar. 


Maj, hvad skal jeg sige? Konfirmation, konfirmation - det var oplevelsesrig dag, med dejlig gæster, sjove og kærlige taler, grænseoverskridende situationer, skønne personlige sange, tonsvis af gaver og bare ekstrem hygge og kærlighed fra familien. Udover, at  vi fejrede vores egne store dage, fejrede vi også vores veninder med stor stil. Maj var en fantastisk måned, som vil blive husket lang tid endnu.  I Maj produceret Amalie, jeg og vores filmhold vores første produktion "I sommerhus", som blev vist i Imperial en måneds tid efter. Det var vildt, også en fantastisk oplevelse.


Juni, var en måned med udvikling fotograferings mæssigt. I Juni, og også resten af sommeren fotograferede Amalie og jeg hele tiden. Vi blev bedere og bedre, og mere og mere stolte af vores resultater. Vi begyndte, at tage os sammen, og virkelig tænke hver fotoshoot i gennem. Kameraet fulgte os alle steder vi gik. Vi begyndte også, at tage billeder af andre mennesker. Før tog vi næsten kun billeder af os selv, og sjældent de næreste veninder. Hvilket ALDRIG gik særligt godt, da Amalie og jeg er de mest ufotogene mennesker på denne planet. Men ja i denne måned blev det fuldstændigt lavet om. Ja nye modeller gav mere blod på tanden.    


 
Juli, var en måned spækket med minder. Picnik med de beste, strandture, ferie og atter ferie. Ud over det, var Juli en måned med tid og overskud, hvor alle ideer kunne luftes. Vejret var endda til det. En masse photoshoots blev fyret af, og med smukke resultater.  Og sidst men ikke mindst fejrede vi min fødselsdag i denne måned. 15 år, hold da op! Det var en dejlig dag med mange gaver. 


August, den sidste "frie" måned. I August nød vi den sidste del af sommerferien, og fik et chok over alle de lektier, prøver og forventninger der ventede os i 9'ende klasse. Man kan sige August, var den sidste måned i lang tid, hvor vi har haft overskud og tid til alt det vi ville. Men August var også på mange måder en enorm dejlig måned. I denne måned fik vi besked fra filmskolen om, at vi var gået videre i uddannelses forløbet på Station Next. 20 håbefulde elever ud af 40 var ikke gået videre. Men vi var to af de tyve, der gik videre. Nøj, hvor var vi stolte og overdrevet glad.  Derudover tog vi også enorm mange billeder. 


September, var en måned vi nød med vores klasser. Vi fik taget fjollebillede, og var på ture. Min klasse var smølfer, og Amalies var militær mennesker. Nå men nok om det. I denne måned fotograferet vi også enorm meget, trods alt skolearbejdet ved siden af. Jeg savner virkelig dette vejr, et rigtig fotovejr. Men ellers oplevede vi ikke særlige meget andet i September.  


I Oktober var jeg, Vicii, i New York City, for at besøge min onkel, shoppe, opleve og fotografere. Denne gang på den sædvanlige ferie til New York fik min onkel et barn. Barnet blev desværre født for sent, så vi fik ikke set det lille pus. Vi har været i New York utallige gange nu, og har set det meste af byen. Dog selvom dette var det en oplevelse for livet. Bare at gå gennem New Yorks gader med en starbuks smoothie i hånden, og kamera om halsen er livet. Eller om aftenen, at stå på times square, og bare kigge. Wow, det er min ynglings by. Der skal jeg bo når jeg bliver voksen, hihi. Da vi var der nede boede vi på New Jersey, vold fedt må jeg sige. Min onkel er lige flyttet, så næste år skal vi bo på Brooklyn, desværre. Ej, jeg tror det er fedt. Forresten fejrede, Amalie sin fødselsdag i denne måned. Jeg var lidt små skuffet, da jeg endnu en gang gik glip af den, fordi hendes fødselsdag er så dum, at ligge lige i efterårsferien.   

November, var en måned med virkelig lidt og ringe blogging. Der var intet overskud i November, da det var en stressende måned. Vi begyndte, at snakke om uddannelse i skolen. Gymnasier skulle vælges. Vi havde terminsprøver og fik karakterer.   Vi begyndte, at forstå hvor vigtige vores karakterer var. I denne måned filmede vi også en film med vore station next hold. Det var også ret fedt. Amalie var fotograf på 2. produktionen, og jeg var scenograf på første produktion. Nøj, hvor var jeg sur, da jeg fandt ud af, at jeg var kommet på 1. produktion som scenograf. Jeg skulle finde en skraldebil, hvilket var en kæmpe opgave i sig selv. Derudover skulle jeg style scenen.  Amalie, var som sædvanlig mega heldig. Hun blev fotograf, og skulle udvikle gulvplan osv. 


December, var jo som altid en enorm hyggelig måned, med julekalender, chokolade, adventsgaver, julepynt og bare kærlighed fra familien. Men på mange måder var december også en enorm sørgelig måned. Vi fik i skolen tæsket ind i vores små hoveder, at det var nu! Det var nu vi skulle tage vores valg. Familie og venner spørger hvad vi skal efter 9'ende klasse, og ingengang vi ved det. Men hvem ved det så. Det er svært, at havde fået så meget selvstændighed, og et valg, der vil påvirke ens fremtid. Det er også sørgeligt, at man skal væk fra ens vante rammer. Sige farvel til sin klasse, sine lærer og selve skolen. Bare tanken om det, kan få os til at tude. Samtidig er det stressende, at vi snart skal i gymnasium, men ingen gang vi ved hvilket et endnu.    

32 kommentarer:

 1. ET FANTASTISK INDLÆG, WOW WOW WOW

  SvarSlet
 2. Lige lovlig langt, men fedt mp jeg sige. Virkelig søde tekster, og som sædvandligt fantastisk billeder!

  SvarSlet
 3. Hej,

  Super flot indlæg!

  Har i en email jeg kan kontakte jer på?

  /Kasper Frandsen
  www.teenlife.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. smileandeatcake@hotmail.dk

   Mange tak, og her! (-:

   Slet
 4. overdrevet tøser, overdrevet

  SvarSlet
 5. Wow siger jeg bare! Fantastisk indlæg, professionelle billeder! Og overhovedet ikke for langt !<3
  Www.louisebk.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Louise. En dejlig kommentar! <3

   Slet
 6. fedt indlæg tøser

  SvarSlet
 7. Ej hvor er det fedt!
  -Den overfede halskæde der er en af jer der har fået i jule gave, ved i hvor den er fra?:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tusind tak. Den er fra message! (-:

   Slet
 8. Langt år, langt indlæg! smukt

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige mine ord, eller jo mange tak! (-:

   Slet
 9. Dejlige tekster og dejlige billeder! Har virkelig også haft svært ved at finde ud af hvad jeg skulle efter 9 klasse. Jeg går på efterskole i år, og har først her i ferien fundet ud af at det også er det jeg skal næste år. Selvom jeg får et år mere, begynder jeg næsten at tude ved tanken om at der kun er et halvt år tilbage med disse fantastiske mennesker. Held og lykke med at finde ud af hvad i skal!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, og ilm. Det er jo enorm svært desværre! :-(

   Slet
 10. Godt indlæg, elsker virkelig jeres blog!!

  Jeg har tænkt mig at købe et kamera, men ved ikke hvilket. Er remlig nybegynder, men har dog prøvet nogle veninders før. Har nok mest tænkt mig at tage billeder af personer, og natur. Det må godt være okay til makro, og helst ikke dyre end 5000-6000kr, gerne billigere. Det må også godt være okay til at filme. Håber at i har en ide, og vil hjælpe.
  -tak på forhånd <33

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak! Det betyder meget! <3

   Ehm, måske ville jeg sige Canon eos 550d. Det er rimelig godt i forhold til prisen. Men angående dine ønsker i forhold til macro, personer og natur er det ikke selve kameraet der talles om. Men objektivet. (-:

   Slet
  2. Okay tak for hjælpen søde piger <3

   Slet
 11. Langt - men fedt indlæg! I er jo så fantastiske i to! Synes bare hende på det nederste bilede ser falsk og uægte brun ud hendes trutmund burde droppes, hun ser jo altid ens ud.. Men godt, lidt for langt, indlæg! (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Personer er vel som de er! Så skriv det til hende i stedet! (-:

   Slet
 12. Sådan fin blog I har jer, og sådan nogle fine billeder!
  Har i en bloglovin' som jeg kan føgle jer?

  -Klara, http://emptinessbylouiseandklara.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bruger ikke rigtig bloglovin, da vi ikke kan finde ud af det. Men jo:
   http://www.bloglovin.com/blog/3891621/smil-du-er-pa

   Slet
 13. Sådan fin blog I har jer, og sådan nogle fine billeder!
  Har i en bloglovin' som jeg kan føgle jer?

  -Klara, http://emptinessbylouiseandklara.blogspot.dk/

  SvarSlet
 14. Jeg elsker jeres blog, virkelig god! Kunne i eventuelt lave en basis tutorial på hvordan man kommer i gang med photoshop elements? :)
  knus Justine
  www.fashionchok.blogspot.com

  SvarSlet
 15. Er helt ny på jeres blog, men hold da kæft nogle fede billeder i tager!! jeg er meget indponeret over jeres blog og billeder - og vil helt klar følge mere i fremtiden <3 stor ros herfra <3 <3

  SvarSlet
 16. Fantastiske billeder! Ej, mener det virkeligt! De er bare utroligt flotte! Det er jo sindssygt!

  carlalillevang.blogspot.dk

  SvarSlet